lichtkoepel

Lichtkoepel voor natuurlijk licht

Een lichtkoepel brengt een grote rijkdom binnen: natuurlijk licht. Maar lichtkoepels doen nog veel meer, want dankzij het ruime gamma aan soorten, vormen en uitvoeringen richten, filteren en doseren ze de lichtinval afhankelijk van uw behoeften. Wij leveren dus maatwerk in licht.

  Stuur bericht !   Bel 06 5340 6242 !

 
Drie onderdelen spelen een hoofdrol in de eigenschappen en dus de keuze van een bepaalde koepelconstructie:

  • De lichtkoepel zelf,
  • De opstand,
  • Het beluchtingssysteem.
Lichtkoepel

In functie van het gebouw en zijn eigen vormgeving kunnen wij lichtkoepels leveren in bol- of piramidevorm met vele verschillende afmetingen. Zo wordt op geen enkele manier afbreuk gedaan aan de esthetische waarde en de architectonische opzet van de constructie en kan er op een soepele manier gespeeld worden met daglicht.

De warmte- en geluidsisolatie wordt bepaald door het aantal gebruikte schalen in de lichtkoepels (enkel-, dubbel- of driewandig).

Afhankelijk van het materiaal zijn er nog andere specifieke mogelijkheden.

PMMA Lichtkoepel

PMMA staat voor PolyMethylMetAcrylaat en onderscheidt zich door zijn grote lichtdoorlaatbaarheid, de weer- en UV-bestendigheid en zijn zelfreinigend oppervlak. PMMA is het meest kwaliteitsvolle materiaal voor lichtkoepels. Het is 10 maal slagvaster dan glas en heeft een erg lange levensduur. De dikte van de gebruikte schalen varieert van 2 tot 5 mm, afhankelijk van de afmetingen van de koepel. De meest gangbare uitvoeringen zijn helder of opaal.

verluchtingssys1

PC of PolyCarbonaat staat bekend om zijn hoge slagvastheid en brandvertragende eigenschappen. Dit materiaal wordt aangeraden voor plaatsen waar veiligheid en brandrisico belangrijke factoren zijn. De polycarbonaatplaten zijn massief en worden steeds voorzien van een UV-beschermende coating. Ze worden geleverd in heldere uitvoering (opaal op aanvraag). Polycarbonaat wordt gebruikt in de zogenaamde “pantserkoepels”. Die kunnen zeer extreem weer trotseren en zijn inbraakwerend. Daarnaast raden wij gebruik van anti-diefstal schroeven aan.

De lichtkoepels worden gemonteerd met een speciaal schroefdopsysteem. Hierdoor vormen binnen- en buitenwanden een perfect aaneensluitend geheel. De bevestiging van de lichtkoepel op de opstand of het raam gebeurt met inox bevestigingsmaterialen die speciaal vervaardigd worden.

schroefdop

Lichtkoepels kunnen in elk gewenst formaat in een constructie geplaatst worden.

Geef een reactie

Scroll Up